Telefon : (062) 89 00 888

Saveti

Saveti o suplementima

Saveti o suplementima

Iako nema sumnje da odgovarajuća suplementacija može prilično da unapredi vaše sportske performanse i pomoći vam da ostvarite svoje bodibuilding i/ili fitness ciljeve, pravo je pitanje – u koje proizvode investirati svakog meseca a da vas to finansijski previše ne iscrpi?

ZATO JE VAŽNO ZNATI SLEDEĆE:

1. Koliko god da suplementi / dodaci ishrani pomažu pri treningu, pri dobijanju mišićne mase i/ili gubitku masnog tkiva, treba imati na umu da su oni upravo samo to – dodaci, a ne zamena za dobro uravnoteženu i pravilnu ishranu i redovne obroke.

 2. Kako bi odgovarajući suplement imao efekta treba znati u kojoj količini i kada ga konzumirati. Zatim to treba biti u skladu s vašim sportskim ciljevima i trenutnom nivou utreniranosti, i u sinergiji s vašim individualnim planom ishrane i treninga uz odgovarajuće vreme za odmor/oporavak;

3. Svako od nas ima jedinstvene potrebe određene genetikom i nivoom psihofizičke aktivnosti pa zato ne postoji samo jedno pravilo koje će zadovoljiti sve. Ipak, postoji generalna preporuka za višestruko dokazane dodatke ishrani koje je u odgovarajućim količinama potrebno uklopiti u svaki program ishrane i treninga.

4. Ishrana u kombinaciji sa suplementima predstavlja oko 80% uspeha u postizanju tela kakvog želite!

 

Preuzeto sa sajta: http://www.menshealth.rs/

Share it!

Kontakt

Fitness centar Alexandar
Nikole Pašića 13 (preko puta Vartex-a), Kragujevac
Telefon: (062) 89 00 888
Radno vreme: 09-22, nedeljom od 17-21